Protezele viitorului, realizate 3D

Data publicării:
exoschelet

Doctorii îi spuseseră unei femei că nu va mai merge niciodată. Rămăsese paralizată în urma unui accident de schi, dar exoscheletul creat de o companie americană i-a redat mobilitatea. La acest lucru a contribuit din plin şi Scott Summit, creatorul a peste 20 de invenţii medicale 3D.

“Medicina este un domeniu la fel de bun atât pentru design, cât şi pentru printarea 3D, fiindcă diferenţa dintre un produs bine realizat şi unul prost îi poate schimba cuiva viaţa”, spune Scott Summit, inventator.

Cu acest gând în minte, Scott şi prietenul său au înfiinţat o companie care le readuce zâmbetul pe buzele unor oameni traumatizaţi. Cei doi realizează la imprimanta 3D produse medicale ce le înlocuiesc pe cele rudimentare - de la proteze pentru picioare, până la cele destinate copiilor care suferă de scolioză severă.

Am ales designul pentru a face un anumit lucru pentru o anumită persoană. Acest proiect ne-a făcut să explorăm, să inovăm şi să găsim mereu noi soluţii”, mai spune Scott Summit.

Rezultatele le-au atras atenţia oamenilor de ştiinţă. Aceştia l-au cooptat pe Scott în echipa lor, iar exoscheletul care a rezultat din această colaborare a fost expus la unul dintre cele mai cunoscute muzee.

Este o expoziţie despre importanţa designului pentru utilizatori. Am expus acest costum uimitor fiindcă demonstrează cât de puternice pot fi împreună tehnologia şi designul”, a afirmat Ellen Lupton, reprezentant al Muzeului pentru Design Smithsonian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri