„Putem cuceri orice inamic sub conducerea mareșalului Kim Jong-un”. Cum a sărbătorit Phenianul lansarea rachetei

Data publicării:
racheta Coreea

La o zi după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală care a survolat insula japoneză Hokkaido și a stârnit rumoare la nivel mondial, Coreea de Nord a sărbătorit „succesul militar”. Mulțimea strânsă în centrul Phenianului a aplaudat anunțul lansării rachetei. Televiziunea de stat a transmis în regim de „breaking news”, iar vestea a fost anunțată într-un mod bombastic, cu sunet de fanfară, relatează CNN.

Nu este ceva neobișnuit pentru Coreea de Nord să anunțe lansarea rachetelor cu întârziere, mai ales că lipsa de acces la informație a populației nu constrânge guvernul să țină cont de natura temporală a evenimentelor. De altfel, lansările eșuate nu sunt anunțate deloc.

Într-o piață de lângă gara centrală din Phenian s-a adunat o mulțime de mii de oameni, care au privit pe ecranele televizoarelor clipul lansării rachetei. Printre ropotele de aplauze, crainica televiziunii descria cum liderul suprem Kim Jong-un a dirijat lansarea strategică a unei rachete balistice.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Cât timp avem capabila Armată Koreană a Poporului sub conducerea mareșalului Kim Jong-un nu există niciun inamic pe care să nu îl putem cuceri”, a declarat pentru CNN o elevă.

„Sunt foarte mândru de această realizare măreață. Am văzut lansarea și îmi dau seama că armata noastră este mai bună pe zi ce trece. Sunt mândru să fiu coreean”, le-a declarat jurnaliștilor și un muncitor la calea ferată.

Media de stat nord-coreeană a avertizat, miercuri, că lansarea rachetei nu a fost decât „un preludiu” pentru operațiunea militară pe care Phenianul o pregătește pentru a lovi Guamul, teritoriul american din Pacific.

Replica dată de Coreea de Nord are o legătură directă cu sancțiunile economice impuse regimului luna aceasta, inclusiv de principalul lor aliat, China.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri