Puterea venezueleană anunţă că a dejucat un „atac terorist”

Data publicării:
President Of Venezuela Nicolas Maduro Meets With United Nations Secretary General Ban Ki Moon
Foto: Gulliver/GettyImages

Atacul executat duminică de un mic grup rebel al armatei venezuelene asupra unei baze militare s-a soldat cu un mort și un rănit grav în rândul insurgenților, a anunțat șeful armatei, generalul Jesus Suarez Chourio, care a asigurat că autoritățile au situația sub control, relatează Agerpres.

President Of Venezuela Nicolas Maduro Meets With United Nations Secretary General Ban Ki Moon
Foto: Gulliver/GettyImages

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost un atac terorist, paramilitar, comis de mercenari, finanțat de dreapta și de colaboratorii ei, de imperiul nord-american (SUA n.red)”, a spus comandantul armatei venezuelene într-o intervenție la televiziunea publică.

Într-o înregistrare video difuzată în cursul dimineții pe rețelele de socializare, un grup de bărbați în uniformă militară declară că au inițiat o rebeliune împotriva președintelui socialist Nicolas Maduro, susținând însă că acțiunea lor nu este o „lovitură de stat”.

Ei au luat cu asalt o bază militară a unei brigăzi de blindate, aproape de orașul Valencia, în partea central-nordică a Venezuelei.

Grupul de insurgenți a fost format din circa 20 de militari, dintre care cel puțin opt au fost arestați în urma operațiunii prin care armata a preluat controlul asupra bazei, unde a fost de asemenea dispersat un grup de manifestanți veniți să susțină insurgenții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri