Putin: Cu Inteligenţa Artificială poți conduce lumea

Data publicării:
putin_kremlin ru

În plină criză legată de bomba cu hidrogen a Coreei de Nord, Elon Musk, unul dintre cei mai apreciaţi antreprenori americani, avertizează că ne paşte Al Treilea Război Mondial. Dar nu din cauza programului nuclear al Phenianului, ci a competiţiei aprige dintre state şi corporaţii pentru dezvoltarea Inteligenţei Artificiale. Statele Unite, China şi India sunt ţările cu cele mai avansate programe de cercetare în acest domeniu. Însă există şi alţi competitori. De pildă, Rusia. Preşedintele Vladimir Putin a făcut vâlvă zilele trecute când a declarat că Inteligenţa Artificială este deopotrivă viitorul Rusiei şi al lumii întregi.

Mai mult, liderul de la Kremlin a declarat că acela care va controla acest domeniu, va deveni stăpânul omenirii.

Un motiv în plus pentru Elon Musk să spună că este nevoie de organisme naţionale şi internaţionale care să urmărească şi să reglementeze acest nou pas tehnologic, pentru a preveni folosirea abuzivă a Inteligenţei Artificiale.

Elon Musk, om de afaceri: Problema tuturor guvernelor este să se asigure că publicul este în siguranţă, adică să ia măsuri de precauţie, şi de aceea cred că acţiunea corectă este să înfiinţezi agenţii guvernamentale care, în prima fază, trebuie să capete o imagine de ansamblu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri