Putin despre intervenția din Siria: E cel mai bun exercițiu pe care vi-l puteți imagina

Data publicării:
militari rusi - mil.ru

Preţul intervenţiei în Siria nu e deloc de neglijat. Aceasta costă aproape două milioane şi jumătate de dolari pe zi.

Mulţi spun că operaţiunile pun o presiune mult prea mare pe economia rusă, deja în mare dificultate din cauza sancţiunillor economice şi a prăbuşirii preţului petrolului. Dar Vladmir Putin crede că operaţiunile din Siria fac toţi banii.

„Nu este o povară serioasă pentru buget. Unele dintre fondurile pe care intenţionam să le folosim pentru exerciţiile militare au fost redirecţionate pentru operaţiunea din Siria. Acesta este cel mai bun exerciţiu militar pe care vi-l puteţi imagina. Aşa că putem continua în acest mod pentru o perioadă mare de timp”, a dat asigurări liderul de la Kremlin, joi, în conferința anuală de presă cu presa acreditată la Kremlin.

Liderul de la Kremlin a vorbit şi despre Turcia. Nu prea sunt semne de pace între cele două state, până nu demult prietene.

Credem că acţiunile autorităţilor turce cu privire la avionul nostru pe care l-au doborât nu au fost neprietenoase, ci un act ostil. Nu înţeleg de ce au făcut acest lucru. Ce au câştigat făcând acest lucru? Au crezut, oare, că vom fugi de acolo (din Siria, n.red.)? Bineînţeles că nu. Rusia nu este o astfel de ţară”, a punctat Vladimir Putin. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri