Putin reduce relaţiile economice cu Phenianul

Data publicării:
vladimir putin conferinta_kremlinru (5)

Rusia îşi reduce relaţiile economice, ştiinţifice şi alte legături cu Coreea de Nord, în conformitate cu restricţiile care i-au impuse de ONU, a decretat preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit news.ro.

vladimir putin conferinta_kremlinru (5)
Vladimir Putin

Putin dispune prin acest decret, publicat luni pe portalul juridic de stat, oprirea unei serii de relaţii economice, ştiinţifice şi tehnice cu Phenianul, potrivit sancţiunilor impuse de Consiliul de Securitate al ONU în noiembrie 2016.

El impune o serie de restricţii comerţului, tranzacţiilor financiare şi legăturilor de transport cu Coreea de Nord.

Rusia şi China au susţinut sancţiunile impuse de ONU Coreei de Nord din cauza programelor sale nuclear şi balistic, însă Moscova a subliniat că ele nu trebuie să afecteze oamenii obişnuiţi.

Moscova şi Beijingul au propus de asemenea negocierea unei suspendări a programelor nuclear şi balistic nord-coreene, în schimbul unei suspendări a manevrelor militare anuale americano-sud-coreene.

Pe de altă parte, miniştrii de Externe ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE) au convenit luni să impună noi sancţiuni Coreei de Nord, care continuă să-şi dezvolte armamentul nuclear şi programul balistic interzise.

Este vorba despre o interzicere totală a investiţiilor UE în Coreea de Nord şi o interzicere a vânzării de produse petroliere rafinate şi ţiţei.

De asemenea, UE a convenit să reducă de la 15.000 la 5.000 de euro suma de bani pe care oamenii o pot trimite în Coreea de Nord, apreciind că aceste ”transferuri persoanle” sunt folosite de Phanian în cadrul programului nuclear.

Şefii diplomaţiilor au decis totodată să nu reînnoiască permisele de muncă ale nord-coreenilor care muncesc pe teritoriile lor, cu excepţia refugiaţilor şi altor persoane care au nevoie de protecţie internaţională.

O blocare a activelor şi interdicţii de călătorie au fost impuse unui număr de tre persoane şi şase „entităţi” - companii sau organizaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri