Putin: Servicii secrete străine încearcă „să influențeze” Rusia

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin_kremlin.ru

Președintele rus, Vladimir Putin, a denunțat miercuri tentativele "de a influența" viața politică și socială din Rusia, orchestrate în opinia sa de unele servicii de informații străine, scrie AFP, citată de Agerpres.

vladimir putin_kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Este evident că intensificarea activității serviciilor secrete străine este îndreptată împotriva Rusiei și vecinilor noștri”, a declarat Vladimir Putin cu prilejul unui discurs ținut în fața unor membri ai serviciilor ruse de informații externe, potrivit Kremlinului.

Pentru președintele rus, serviciile secrete străine încearcă „să influențeze procesul politicii interne și sociale din țara noastră”.

În 2015, Vladimir Putin a semnat o lege care a permis desemnarea unora dintre organizațiile străine active în Rusia ca „indezirabile”, acuzate că doresc să influențeze viața politică și societatea rusă.

O altă lege votată în 2012 obligă ONG-urile care beneficiază de finanțare externă și au o „activitate politică” să se înregistreze ca „agent al străinătății”.

La jumătatea lunii iunie, liderul de la Kremlin a acuzat compania britanică BBC că îi face „propagandă” opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Pentru Vladimir Putin, Rusia se confruntă, de asemenea, cu „tentative de a frâna dezvoltarea sa, de a impune confruntarea, de a destabiliza regiunile care se află în vecinătatea granițelor noastre”.

Serviciile secrete străine nu ezită „să susțină” și „să utilizeze ca armă grupări teroriste și extremiste” împotriva Rusiei, a mai spus liderul de la Kremlin, fără să ofere detalii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri