Raid aerian al SUA în Siria

Data actualizării: Data publicării:
Tensions Rise Along The Israeli/Syrian Border
Foto: Guliver / GettyImages

Un raid aerian american ar fi lovit forțe un convoi al forțelor armate siriene pro-Assad, relatează presa americană, care citează oficiali al Casei Albe. Informația a fost confirmată de conducerea Coaliției SUA împotriva ISIS.

Tensions Rise Along The Israeli/Syrian Border
Foto: Guliver / GettyImages

ACTUALIZARE 22.35. Raidul a avut loc după ce mai multe vehicule ale regimului sirian s-au apropiat prea mult de o bază militară în care forțele speciale occidentale instruiesc mai multe grupări rebele siriene, transmite CBS News.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Raidul american a avut loc în sudul Siriei, în apropiere de graniţa cu Iordania, şi a vizat trupe ale armatei siriene a preşedintelui Bashar al Asad.

Bombardamentele au avut loc în apropierea unei baze militare în care Statele Unite şi Marea Britanie antrenează rebeli sirieni, care fac parte din coaliţia care luptă împotriva teroriştilor din gruparea Stat Islamic, în Siria.

Potrivit unor surse militare americane, Washingtonul s-a temut că soldaţii lui Bashar al Assad se apropie prea mult de această bază şi pot reprezenta o ameninţare. Deocamdată nu se ştie dacă raidul american a făcut victime.

Până acum, nicio reacţie oficială din partea regimului de la Damasc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri