Raidurile armatei israeliene continuă în Fâșia Gaza: șase palestinieni au murit în cursul nopții

Data publicării:
conflict israel fasia gaza-AFP Mediafax Foto-JACK GUEZ

 

Actualizare 11:00: Gruparea Jihadul Islamic, a doua forţă combatantă în Fâşia Gaza după Hamas, a făcut publice imagini cu atacurile lansate asupra Ierusalimului. De cealaltă parte, Israelul este hotărât să continue operaţiunea militară. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu a refuzat orice armistiţiu cu grupările teroriste până când acestea nu vor înceta tirurile de rachete lansate asupra ţării sale.

Aviaţia israeliană a efectuat 210 raiduri în 24 de ore în Fâşia Gaza, dintre care 50 pe timpul nopţii de joi spre vineri. Printre ţintele vizate figurează 81 de instalaţii pentru lansarea rachetelor, tuneluri, posturi de control şi de comandă ale Hamas, precum şi birouri ale unor instituţii guvernamentale ale Hamas, scrie Mediafax.

În cursul aceleiaşi perioade, 194 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza către sudul Israelului, dintre care 43 au fost distruse în zbor de sistemul de interceptare a rachetelor Iron Dome. 

În ultimele 24 de ore au fost distruse 21 de case sau clădiri în care locuiau oficiali ai Hamas.  


Proiectilul a căzut pe un câmp, a adăugat purtătoarea de cuvânt. Postul public de radio a precizat că două rachete de tip Katiuşa au lovit un sector situat la nord de oraşul Kyriat Shmona.

În Fâșia Gaza, un palestinian a fost ucis vineri dimineaţa, în urma unui raid aerian efectuat în cea de-a patra zi a ofensivei armatei israeliene, potrivit sursei citate.

Joi, cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața în urma raidurilor aeriene.

Statele Unite sunt pregătite să medieze negocierile dintre Israel şi Hamas pentru încetarea ostilităţilor în Fâşia Gaza. Anunţul a fost făcut de Casa Albă, după o discuţie între preşedintele Barack Obama şi premierul israelian Benjamin Netanyahu. Şeful executivului israelian vorbeşte însă de noi raiduri aeriene asupra ţintelor grupării teroriste.

Peste 200 de români așteaptă să fie evacuați din zona de conflict

Peste 200 de români sunt captivi în iadul bombardamentelor dintre palestinieni şi israelieni. Prinşi între cele două tabere, în Fâşia Gaza, aşteaptă plini de îngrijorare să fie evacuaţi. Ministerul de Român de Externe a format o celulă de criză care urmăreşte situaţia şi va evacua oamenii, dacă este nevoie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri