Răsturnare de situaţie: Șeful ISIS nu a murit. Unde s-ar afla Al-Baghdadi

Data actualizării: Data publicării:
abu bkr al baghdadi - captura

Serviciile de informaţii kurde spun că Abu Bakr al-Baghdadi, șeful organizației teroriste Stat Islamic, este încă în viaţă şi se află în Siria, nu departe de fieful său din Rakka.

Aceasta, în condiţiile în care acum nicio săptămână, o organizaţie pentru drepturile sirienilor afirma că omul care conduce cea mai temută reţea teroristă a fost ucis.

Mai mult, chiar militanţii organizaţii teroriste Statul Islamic anunțau acum șase zile că liderul mişcării a murit și că îi caută un înlocuitor, potrivit postului de televiziune Al Sumaria.

Al-Baghdadi a devenit un personaj mitic în lupta împotriva terorismului.

Cel mai vânat om al momentului a fost dat mort de mai multe ori, în ultimii trei ani, după ce a proclamat califatul Statului Islamic din Siria şi Irak din Marea Moschee al-Nuri de la Mosul. De fiecare dată, însă, alte surse anunțau că șeful ISIS este viu.

Pe 17 iunie, forţele ruse spuneau că există posibilitatea ca al-Baghdadi să-şi fi pierdut viaţa în urma unui raid aerian din Siria.

Presa iraniană anunța la sfârșitul lui iunie moartea lui al-Baghdadi, citându-l pe ayatolahul Ali Khamenei, care a declarat că temutul terorist este „categoric mort”.

Liderul ISIS nu s-a mai adresat în niciun material de propagandă din noiembrie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri