Război total al declaraţiilor între NATO şi Rusia

Data publicării:
steag NATO - nato.int
Foto: nato.int

Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO: Declaraţia despre existenţa unei legiuni NATO în Ucraina este un non-sens. Nu există aşa ceva. Forţele străine din Ucraina sunt ale Rusiei. Şi tocmai aceasta este problema, că sunt forţe ruse în Ucraina şi că Rusia îi sprijină pe separatişti. Rusia continuă să-i susţină cu armament, tehnică şi luptători. Facem apel la Rusia să înceteze acest sprijin, să se oprească din destabilizarea Ucrainei şi să respecte reglementările internaţionale, facem apel pentru ambele părţi pentru o soluţie paşnică în conformitate cu acordul de la Minsk.

Vladimir Putin, foto: kremlin.ru

Declaraţia şefului NATO vine după ce, în urmă cu câteva ore, preşedintele rus Vladimir Putin susţinea că armata ucraineană nu apără interesele ţării, ci ar fi doar o legiune NATO străină de Ucraina.

Liderul de la Kremlin justifică această declaraţie prin faptul că singurul scop al conflictului din Ucraina este acela de a obține izolarea geopolitică a Rusiei şi nu are nicio legătură cu interesele naționale ale poporului ucrainean. Declaraţia vine în contextul noilor violenţe din Ucraina şi după ce Occidentul a ameninţat Rusia cu noi sancţiuni.

Citiți și: Stare de urgență decretată în estul Ucrainei. Autoritățile pregătesc evacuarea copiilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri