Reacția MAE după prăbușirea avionului companiei Germanwings

Data publicării:
bogdan aurescu mediAafax 1

Bogdan Aurescu / FOTO: MediafaxFoto

ACTUALIZARE 15.28. În urma producerii incidentului, ministrul afacerilor externe al României a dispus activarea Celulei de Criză a MAE, prin intermediul căreia este gestionată activitatea tuturor misiunilor diplomatice române implicate în obținerea informațiilor, anunță Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

În acest sens, misiunile diplomatice române din Spania, Franta şi Germania au iniţiat demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile celor trei state pentru a verifica dacă pe lista de pasageri se află şi cetăţeni români.

Consulul general al României la Barcelona a solicitat sprijinul subdelegatului guvernului spaniol și directorului Aeroportului din Barcelona în vederea verificării informațiilor cu privire la existența vreunui cetățean român la bordul aeronavei prăbușite și pentru obținerea listei de pasageri. Totodată o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular Barcelona s-a deplasat la aeroport în vederea obținerii unor informații concrete privind cetățenia victimelor, urmând să aibă întrevederi în regim de urgență cu oficialii spanioli.

În paralel cu demersurile inițiate la Barcelona, Ambasada României la Berlin a solicitat sprijinul ministerului federal al afacerilor externe și companiei GermanWings pentru transmiterea listei de pasageri.

De asemenea, Ambasada României la Paris a inițiat un demers similar la Ministerul Afacerilor Externe al Franței. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne din Franța a fost creată celula interministerială de criză, pentru gestionarea incidentului.


 „Condoleanțele noastre sincere familiilor victimelor pasagerilor aflați la bordul cursei 4U9525. Este o pierdere uriașă și o tragedie”, a transmis Bogdan Aurescu, într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, cu 148 de oameni la bord, s-a prăbușit în Franța. Aeronava zbura de la Barcelona la Dusseldorf și s-a prăbușit în Alpii Francezi, lângă Barcelonette.

Potrivit presei franceze avionul a dispărut de pe radar în jurul orei locale 11.20 (12.20 ora României). Aeronava zbura la 8.000 de metri înălţime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri