Reacții după condamnarea lui Djohar Țarnaev

Data publicării:
rude victime atentat boston - getty

Un tribunal din Massachussetts l-a găsit vinovat pe Djohar Ţarnaev pentru toate cele 30 de capete de acuzare, dintre care 17 aduceau pedeapsa capitală. Procurorul a afirmat că sentinţa este corectă şi transmite un mesaj puternic: americanii nu sunt intimidaţi de terorişti. 

Decizia de condamnare la moarte a lui Djohar Ţarnaev a fost luată în unanimitate de jurați.

Juriul a vorbit, iar Djohar Ţarnaev va plăti cu viaţa pentru crimele sale. Inculpatul a spus că acţionează în numele a toţi musulmanii, dar asta e o minciună, nu a fost o crimă religioasă şi nu reflectă adevăratele credinţe musulmane. A fost o crimă politică menită să intimideze şi să constrângă Statele Unite”, a declarat procurorul Carmen Ortiz.

Cred că cel mai important lucru este că transmitem un mesaj, un mesaj puternic că nu vom tolera terorismul”, a declarat, la rândul său, William Evans, șeful poliției din Boston.

Familiile victimelor atentatului şi supravieţuitorii spun că se simt împăcaţi după decizia juriului:

Nu aş spune că sunt fericită. Nu poţi să fii fericit când iei viaţa cuiva. Sunt satisfăcută. Sunt recunoscătoare că au ajuns la această concluzie deoarece cred că este o concluzie justă. Nimic din această situaţie nu aduce fericire”.

Trebuie să mă uit în fiecare zi la cei doi fii ai mei cum îşi pun protezele pentru picioare, nu o să trec niciodată peste. Dar mă simt de parcă o greutate mi s-a ridicat de pe umeri”.

Djohar Ţarnaev va fi condamnat oficial la moarte de către judecătorul de caz în următoarele luni. Dar asta nu înseamnă că execuţia este iminentă. Cel mai probabil, avocaţii tânărului vor face recurs pentru a obţine închisoarea pe viaţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri