Reacții în lanț din partea Rusiei, după inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu

Data publicării:
grushcko

Aleksandr Grușko / FOTO: www.missiontonato.ru

Şi asta pentru că, spune oficialul rus, baza de la Deveselu nu poate fi separată de activitatea militară a ţărilor NATO pe „flancul estic” al Alianţei, în urma căreia infrastructura sa militară se apropie de graniţele ruse. Lucru care, în opinia Moscovei, crează riscuri semnificative la adresa securităţii Rusiei.

Sistemul antirachetă american a fost inaugurat ieri la Deveselu unde oficialii Statelor Unite, ai NATO şi cei români au dat asigurări că facilitatea este una defensivă şi nu are ca scop subminarea securităţii Federaţiei Ruse.

„Punerea în funcţiune a bazei de la Deveselu constituie un nou pas din seria de măsuri care crează riscuri semnificative la adresa securităţii Rusiei. Asigurările declarative privind neîndreptarea sistemului de apărare antirachetă al SUA împotriva Rusiei nu vor putea să ne convingă. Valoarea lor o vedem şi în lipsa disponibilităţii SUA şi NATO de a ţine cont de rezultatele acordurilor internaţionale privind programul nuclear iranian. Căci aşa-numita ameninţare nucleară iraniană a fost prezentată anterior ca justificare pentru crearea sistemului antirachetă”, a declarat Aleksandr Gruşko, reprezentantul permanent al Rusiei la NATO.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri