Recep Erdogan acuză: "Statele europene au transformat Mediterana într-un cimitir al migranţilor"

Data publicării:
Recep Erdogan GettyImages august 2015

Recep Erdogan le atrage atenţia liderilor europeni că poartă responsabilitatea pentru moartea fiecărui refugiat.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: „Statele europene, care au transformat Mediterana într-un cimitir al migranţilor, împart responsabilitatea pentru fiecare refugiat mort. Trupul neînsufleţit al unui copil de trei ani care a murit în Marea Mediterană a ajuns pe ţărmul nostru. Nu ar trebui ca întreaga umanitate să se simtă responsabilă pentru moartea acestui copil?”

Patru persoane au fost arestate după naufragiul în care a murit un copil de trei ani

Tragedia copiilor sirieni. Vieți pierdute pe drumul spre o viață fără teroare

Drama copiilor refugiaţi

Sicriul băieţelului de trei ani al cărui trup a fost adus de valuri pe plaja din Bodrum a ajuns în Istanbul. El va fi înmormântat pe pământ natal, în Siria, alături de fratele său, de cinci ani, şi de mama sa. Toţi au pierit în naufragiul în care doar capul familiei a supravieţuit. Plătise aproape 5.000 de euro unui marinar, ca să îi ducă pe ţărmul european.

Abdullah Kurdi, tatăl copiilor înecaţi: „Valurile erau foarte înalte. (n.r. Căpitanul) a sărit peste bord şi a fugit. Valurile înalte au răsturnat barca. Am încercat să ajung la soţia şi copiii mei, dar în zadar. Au murit unul câte unul”.

Bărbatul aproape s-a prăbuşit la ieşirea din morga în care i-a identificat pe copiii şi soţia sa.

Abdullah Kurdi, tatăl copiilor înecaţi: „Copiii mei erau cei mai frumoşi din lume. E vreun părinte care să nu creadă că fiii lui sunt cel mai scump lucru pe care îl are? Mă trezeau în fiecare dimineaţă ca să mă joc cu ei. Ce poate fi mai frumos decât asta? Am pierdut totul”.

Ştirea cum că ar fi vrut să intre ilegal în Europa, după ce li s-a refuzat cererea de azil în Canada, unde au o rudă, a fost negată de mătuşa copiilor înecaţi.

Tima Kurdi, mătuşa copiilor înecaţi: „Nu am făcut cerere de azil pentru Abdullah. Aşa cum am mai spus, pot să susţin financiar un singur frate, aşa că am decis că voi începe cu Mohammad, fratele meu mai mare. Pentru că fiii lui nu au mers la şcoală în ultimii trei ani”.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri