Recep Erdogan, preşedinte de ţară şi de partid

Data publicării:
Turkish Prime Minister Erdogan Holds Rally In Berlin
Foto: GettyImages

Recep Erdogan esti şi preşedinte de ţară, şi de partid. A fost ales la conducerea partidului Justiţie şi Dezvoltare, aflat la guvernare, aşa cum permite, mai nou, reforma constituţională din Turcia, apobată prin referendumul din 16 aprilie. Recep Erdogan a fost nevoit să demisioneze din formaţiunea pe care a fondat-o atunci când a devenit preşedintele Turciei, în 2014.

El a promis încă de atunci că va schimba legile astfel încât preşedintele Turciei să aibă puteri sporite. Dorinţa sa s-a împlinit luna trecută, când alegătorii au votat în procent mare pentru extinderea prerogativelor prezidenţiale.

Am fost despărţiţi, dar astăzi suntem împreună din nou. Cu voinţa lui Dumnezeu, ne vom continua misiunea, zi şi noapte!”, a spus Recep Erdogan, preşedintele Turciei.

Cu 1.414 voturi pentru, liderul nostru fondator a fost ales președinte”, a anunțat vicepreședintele partidului, Hayati Yazici, după votul de la congresul desfășurat la Ankara. De altfel, Erdogan a fost unicul candidat la funcția de șef al partidului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri