Record de turiști străini în Cuba

Data publicării:
cuba exotic plaja

Potrivit Institutului Naţional de Statistică de la Havana, 3,1 milioane de turişti străini au vizitat Cuba în primele 11 luni ale anului trecut, cu 17,6% mai mult decât în acceaşi perioadă din 2014. Până la sfârşitul lui 2015, numărul vizitatorilor a depăşit trei milioane şi jumătate. Mulţi au venit cu vase de croazieră din Canada şi Statele Unite, dar şi din Europa.

Eduardo, turist european: „Vremea e foarte bună. Mult mai cald decât în Europa. Un sfârşit de an diferit. ”

Bart, turist european: „Am trăit o experienţă extraordinară aici. Oamenii sunt foarte prietenoşi.”

Cei mai mulţi străini au mers în staţiunea Varadero, un rai tropical la 140 km de Havana.

Ciprian Bălţoiu, corespondent Digi24: „Varadero, probabil cea mai cunoscută destinaţie turistică atunci când vorbim de Cuba, o zonă tropicală extrem extrem de frumoasă, cu o Mare a Caraibelor de culoarea turcoazului, cu foarte multă linişte şi mult mult soare fierbinte. De toate acestea se pot bucura in general turiştii străini care îşi permit să plateasca sejururi destul de scumpe în hotelurile de 4 si 5 stele aflate peste tot pe plajă. Pentru cubanezul de rând, rămîne, dacă eventual vine aici, doar o suprafaţă de cel mult 100 de m de plajă, pentru a se bucura şi el de aceasta frumoasa privelişte.”

Ministerul turismului de la Havana a estimat că 1,3 milioane de străini au petrecut Revelionul în Cuba, cu 9% mai mult faţă de anul trecut. Turismul, principala sursă de venit a ţării, a luat avânt după dezgheţul istoric dintre Cuba şi Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri