Record mondial de pilotaj. Un american, cel mai tânăr pilot care face singur înconjurul lumii

Data publicării:
TanarPilot

Tânărul, student în statul Dakota de Sud, a reuşit să încheie cu bine călătoria în jurul lumii, după aproape o lună de la decolare. În acest timp, el a parcurs, la bordul unui avion de mici dimensiuni, închiriat special pentru acest zbor, peste 46.000 de kilometri.

„Este grozav să fiu din nou acasă. A fost foarte distractiv”, spune Matt Guthmiller, tânărul pilot.

Nu am fost foarte îngrijorată. Ştiţi, cum am mai spus, l-am lăsat în mâinile lui Dumnezeu şi am continuat să mă rog. Este un pilot excelent, am spus asta. De fapt, când şi-a luat licenţa, eu am fost primul pasager pe care l-a luat, când avea 16 ani”, spune Shirley Guthmiller, mama pilotului.

Pilotul a trecut prin 14 ţări de pe cinci continente şi a zburat, în medie, opt ore pe zi. Cel mai mult a stat la manşa avionului 14 ore, în ultima etapă a călătoriei, de la Honolulu la San Diego. Zborul adolescentului a avut şi un obiectiv nobil: tânărul a strâns bani pentru o organizaţie non-guvernamentală care dotează şcolile cu echipamente informatice.

În timpul călătoriei pilotul a găsit timp să facă şi fotografii în locurile prin care a trecut, fie că e vorba de Grecia, Marea Britanie sau pur şi simplu cu plafonul de nori peste care a plutit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri