Regimul nord-coreean anunţă că este pregătit să scufunde cu „o singură lovitură” portavionul USS Carl Vinson

Data publicării:
uss carl vinson portavion american

Coreea de Nord a anunţat duminică dimineaţă că este pregătită să-şi demonstreze puterea militară prin scufundarea portavionului USS Carl Vinson, precum şi a celor două nave japoneze care se vor alătura „armadei americane” în Marea Japoniei, scrie agenția Reuters, preluată de News.ro.

uss carl vinson portavion american

Preşedintele Donald Trump a ordonat în urmă cu două săptămâni grupului aeronaval al portavionului USS Carl Vinson să se îndrepte către peninsula coreeană, ca răspuns faţă de exarcebarea tensiunilor dintre Phenian şi Washington.

Regimul nord-coreean a ameninţat în repetate rânduri că îi va ataca cu rachete balistice pe aliaţii americani şi va construi o rachetă intercontinentală capabilă să lovească Statele Unite.

Însă USS Carl Vinson este în continuare la câteva zile distanţă de Marea Japoniei, iar vicepreşedintele Pence a precizat că „armada americană” va ajunge până la finalul lunii aprilie în apropierea peninsulei coreene.

„Forţele noastre revoluţionare sunt pregătite de luptă pentru a scufunda cu o singură lovitură portavionul nuclear al Statelor Unite”, se arată într-un comentariu publicat în ziarul Partidului Muncitoresc. Publicaţia compară portavionul american cu un „animal scârbos” şi susține că o lovitură asupra sa ar fi „un adevărat exemplu al forţei militare”.

Acest comentariu a apărut pe a treia pagină a publicaţiei, după un reportaj de două pagini despre vizita liderului Kim Jong-un la o fabrică de porci din Coreea de Nord.

Phenianul va sărbători marţi 85 de ani de la fondarea Armatei Poporului Coreean. În trecut, regimul nord-coreean a marcat această aniversare cu testarea unor arme noi, în ciuda sancţiunilor internaţionale impuse de către Naţiunile Unite.

Coreea de Nord a testat deja cinci arme nucleare şi încearcă să dezvolte rachete intercontinentale capabile să transporte focoase nucleare până în Statele Unite.

Citiți și: Portavionul american, păcăleală pentru nord-coreeni?

SUA avertizează Coreea de Nord: „Epoca răbdării strategice a trecut”

SUA ar putea ataca preventiv Coreea de Nord. Răspunsul Phenian-ului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri