Relațiile Rusia – SUA, între îngheț și dezgheț

Data publicării:
LAVROV 22

Vine însă o nouă declaraţie glacială a ministrului de externe rus. Serghei Lavrov spune că ţara sa nu va permite SUA să se amestece în afacerile sale interne. Astfel de acțiuni ar fi devastatoare pentru relațiile bilaterale, subliniază el.

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe:Statele Unite se implică în afacerile interne ale Ucrainei de mai mult timp, dar nu întotdeauna într-o manieră constructivă. Sperăm ca, în urma discuţiilor de la Soci, Washingtonul îşi va folosi influenţa semnificativă pe care o are asupra autorităţilor ucrainene pentru a le împiedica să pornească în noi aventuri militare şi vor convinge Kievul să urmeze cu stricteţe prevederile acordului Minsk II. În primul rând, acelea de a dialoga direct cu reprezentanţii Donețkului şi Luganskului.

Noi nu vedem aspiraţiile vecinului nostru (n.r. Ucraina) de a-şi consolida relaţiile cu Uniunea Europeană drept o tragedie. Desigur, pentru ca acest proces să fie văzut ca unul pozitiv, este necesar ca în timp ce sunt dezvoltate legăturile cu Uniunea Europeană, să nu fie subminate interesele legitme ale Rusiei şi ale altor ţări, care sunt vecine cu statele care îşi doresc şi îşi dezvolte relaţiile cu Uniunea Europeană.

Recunoaştem dreptul foştilor noştri vecini, foste republici sovietice, acum state suverane, de a avea o politică externă dezvoltată pe mai multe planuri.

Singurul lucru pe care îl cerem este ca acest proces să fie la vedere, fără o agendă secretă, fără ascunzişuri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri