REPORTAJ DIGI24. Cum se mobilizează trupele ucrainene la granița cu Crimeea

Data publicării:
militari ucraineni

Reporterii Digi24 au filmat la mai puţin de o sută de kilometri de graniţa improvizată a Ucrainei cu peninsula Crimeea, unde sute de oameni au ieşit pe străzi hotărâţi să oprească invazia soldaţilor ruşi şi a miliţiei proruse.

Pe drumul către Crimeea vezi la tot pasul soldaţi ucraineni echipaţi de război şi baze militare ridicate peste noapte. Pe drum întâlnim şi un camion românesc.

Jurnaliștii nu sunt lăsaţi să filmeze tehnica militară. Ar însemna, spun soldaţii, să le deconspire poziiţile în faţa ruşilor. Imediat după ce Crimeea a fost anexată Rusiei, numărul militarilor ucraineni a crescut.

La graniţa improvizată cu pensinsula Crimeea, într-un avanpost, peste o sută de soldaţi ridică baricade. Au adus cu ei câteva elicoptere de supraveghere, iar tunurile le-au îngropat în pământ.

Frontierele ucrainenilor la graniţa cu peninsula Crimeea au fost improvizate în ultimele 24 de ore cu saci de nisip, cu blocuri de ciment şi au construit avanposturi. Se aşteaptă, spun ei, ca ruşii să avanseze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri