Republica Moldova. Persoanele care pleacă în vacanță în străinătate, taxate suplimentar

Data publicării:
valize wikipedia 1

 

Actualizare 13.35. Agenţia Turismului dezminte informaţia cu privire la introducerea de la 1 ianuarie a impozitului pe vacanţă. Potrivit unui comunicat, cetăţenii modoveni care au ales să se odihnească peste hotare nu vor plăti niciun fel de taxă suplimentară.

Directorului Agenţiei Turismului, Nicolae Platon, susţine că informaţia difuzată este una eronată. Totodată, precizează că pe parcursul anului 2013 a fost examinată posibilitatea de a se introduce taxa de promovare pentru turismul emiţător. Ulterior, însă, după discuţiile purtate cu agenţii pieței turistice şi societatea civilă, Agenţia Turismului a decis ca introducerea taxei respective să fie suspendată pentru o perioadă nedeterminată.

__________________________________

Pentru a încuraja dezvoltarea turismului național, Agenția Turismului a introdus din 2014 o taxă de până la 3 euro drept impozit pentru vacanța din afara țării, relatează publika.md.

Taxa va fi percepută prin intermediul agențiilor de turism.

Din taxarea celor care pleacă în vacanţă peste hotare, Agenţia Turismului speră să obţină anual aproximativ 200.000 de euro. Cu aceşti bani urmează să fie realizat un spot publicitar despre locurile pitoreşti din R. Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri