Restaurant de lux în închisoare, deschis publicului larg. Chelneri și bucătari sunt chiar condamnații

Data publicării:
ingalera

Foto: Ingalera.it

InGalera, un restaurant deschis recent, a pornit cu un triumf amețitor datorită locației.

Restaurantul se află în incita penitenciarului Bollate, o închisoare de siguranță medie, cu 1100 de deținuți, aflat la periferia orașului Milano. Chelnerii, spălătorii de vase și bucătarii sunt condamnați pentru omor, jaf armat, trafic de droguri sau alte crime.

Puțini oameni cred că o închisoare este un loc potrivit pentru o seară în oraș, totuși noutatea de a merge într-o închisoare pentru mâncare și băutură a rezonat, și a devenit un instrument de marketing.

Experimentul intrigant de reabilitare a deținuților și confruntarea atitudinii publicului față de aceștia a făcut din InGalera un succes culinar.

Numele restaurantului, InGalera, înseamnă în italiană „în închisoare”.

Designul restaurantului este elegant, aerisit și modern iar zidurile sunt decorate cu postere din filme celebre, printre care „Evadare din Alcatraz”, cu Clint Eastwood.

Curiozitatea pe care o stărnește o lume interzisă și de temut, a transformat o noapte în restaurantul InGalera într-o aventură îndrăzneață.

Restaurantul are un raiting de 4,5 din 5 stele pe motorul turistic american de căutare TripAdvisor.

Silvia Polleri, managerul restaurantului: „Este o revoluție. O mare parte din acești oameni nici nu știau unde se află închisoarea.”

Pentru mulți ani, Italia s-a luptat cu propriul sistem de închisori, încercând să creeze un echilibru între pedeapsă și reabilitare. Suprapopularea închisorilor fiind o mare problemă pentru Italia, astfel încât în ianuarie 2013, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a cerut țării sa rezolve problemele din sistem.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri