Restaurantul unde poți plăti cu un zâmbet

Data actualizării: Data publicării:
plata china

Mai multe companii lucrează la metode alternative pentru efectuarea de plăți rapide, dar un restaurant fast food din China ar putea fi primul care a implementat un astfel de sistem.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Deși modul de funcționare al noului sistem este detaliat în clipul de mai sus, merită să ai în vedere câteva aspecte. Practic, la intrarea în restaurant ești întâmpinat de un panou inteligent similar cu un LCD gigantic. În momentul în care ai zâmbit, durează câteva secunde pentru a fi autentificat în sistem și pentru a face o plată. Un mesaj de confirmare pe telefon finalizează procesul. Nu trebuie să scoți cardul din portofel sau să tastezi o parolă complicată, notează Playtech.ro.

Creatorii Alipay sunt foarte mândri de noul lor sistem de efectuare a plăților și sunt optimiști că este imposibil de păcălit. Câteva camere 3D și algoritmi avansați de detectare a feței refuză tentativele de autentificare prin intermediul unor fotografii sau clipuri video de foarte bună calitate. Momentan, este destul de greu de spus dacă acest mod de efectuare a plăților este perfect sau infailibil, dar sunt șanse foarte mari să-l vedem în mai multe colțuri ale mapamondului într-un timp scurt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri