Revoltă în Paris, după ce o sculptură în formă de jucărie erotică a fost expusă în oraş. Artistul a fost pălmuit

Data publicării:
eiffel

FOTO http://www.citylab.com/

Potrivit bbc.com, artistul american Paul McCarthy, autorul lucrării intitulate „Tree” ("Copacul", n.r.), a fost atacat în stradă, atunci când a mers să vadă opera de artă instalată în Place Vendome. Un trecător l-a pălmuit de trei ori şi apoi a fugit.

Paul McCarthy, în vârstă de 69 de ani, a declarat pentru ziarul francez Le Monde că sculptura sa a avut ca surse de inspiraţie o jucărie erotică şi un brad de Crăciun. Artistul, ale cărui lucrări au şocat publicul din Olanda şi Elveţia, a spus despre sculptura sa că este o "operă abstractă", cu rădăcini într-o glumă despre o jucărie erotică.

Trecătorul care i-a dat trei palme lui Paul McCarthy i-a strigat acestuia că nu este francez şi că opera sa nu are ce căuta în piaţa publică. Şocat, dar fără să fie rănit, artistul l-a întrebat pe jurnalistul francez care îl intervieva: "Se întâmplă des asta în Franţa?".

Dincolo de această agresiune, amplasarea operei de artă, care are o înălţime de 24 de metri, a stârnit numeroase glume pe reţelele de socializare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri