Roma, „colorată” cu graffiti

Data publicării:
GRAFFITI

Artişti din toată lumea vor realiza zeci de picturi pe mai multe clădiri. Municipalitatea speră că această veritabilă expoziţie de artă modernă în aer liber va atrage turişti şi către alte zone ale Cetăţii Eterne. Zeci de picturi colorate, înalte şi de 14 metri, şi-au făcut deja apariţia pe clădirile din trei cartiere din vestul Romei.

Totul face parte dintr-un proiect în valoare de 1,3 milioane de euro, botezat „Roma Creativa”, prin care autorităţile capitalei italiene doresc să revitalizeze zonele de la periferia oraşului. „Sunt sigur că mulţi turişti, care vor veni la Roma în lunile şi anii ce vor urma, vor fi interesaţi nu numai să viziteze cel mai mare parc arheologic de pe glob, dar şi aceste exemple de artă contemporană care apar în oraşul nostru”, a spus Ignazio Marino, primarul Romei.

Rezultatul este un exemplu unic de artă stradală, deoarece artiştii au folosit şi pensule, pe lângă obişnuitele spray-uri cu vopsea folosite la graffiti. Pictorii sunt convinşi că arta lor va îmbunătăţi viaţa celor care trăiesc în cartierele mai sărace ale Romei. „Aici am vrut să creez ceva care să liniştească oamenii.

De aceea am ales să fac o pictură murală inspirată din frescele lui Michelangelo, dar într-o interpretare mai naturală”, a spus Jerico, artist. Localnicii sunt încântaţi că locuinţele lor au devenit galerii de artă. Proiectul „Roma Creativa” este şi o ocazie ideală pentru artiştii de stradă să se exprime fără riscuri. Este ilegal să faci graffiti în locuri publice în Italia, iar cei care încalcă legea riscă pedepse severe.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri