Româncă stabilită în Grecia, mesaj emoționant în ziua votului: „Eu în jurul meu văd solidaritate şi umanitate”

Data publicării:
raluca luca grecia crop 5.07

Prietenii mei, când am ajuns la birou, m-au întrebat dacă am bani. Mi-au oferit. Am văzut un lanţ de brutării care a oferit în această săptămână pâine gratuită pentru şomeri, pentru pensionari şi familii numeroase. Am văzut companiile de telefonie mobilă oferind minute gratuite pentru a uşura comunicarea între noi. Am văzut cozi civilizate la ATM-uri, fără scandaluri, fără îmbulzeli, fără certuri. Am văzut greci care ajutau persoanele în vârstă pentru că nu ştiau să retragă cu cardul de la ATM. Am văzut bănci care s-au deschis miercuri doar pentru pensionari, pentru a le uşura pensionarilor retragerea de numerar. Eu în jurul meu văd solidaritate. Nu contează culoarea politică, nu contează ceea ce au votat sau vor vota astăzi la referendum: eu văd solidaritate în jurul meu”, a explicat Raluca Luca.

Cât despre diferenţele de opinii cu privire la votul de astăzi, Raluca spune că grecii „se ceartă” doar dacă îi priveşti de dinafară. „Pentru că sunt un pic mai temperamentali, dar nu sunt violenţi. Îşi susţin punctul de vedere dar până în final ajung la o concluzie. Fiecare îşi susţine punctul de vedere”.  

De asemenea, românca precizează că întrebarea întâlnită pe buletinul de vot nu este foarte clară. „Grecii vor trebui să facă o cruce în căsuţa DA sau NU, nu au voie să bifeze. Am văzut foarte multă la vot. Grecii votează, indiferent dacă este referendum sau sunt alegeri parlamentare”, a mai spus Raluca.

REFERENDUM. Grecia, în faţa unei alegeri istorice

Referendum istoric astăzi în Grecia. Aproximativ 10 milioane de alegători sunt aşteptaţi să dea un vot prin care să decidă viitorul ţării în relaţia cu Uniunea Europeană şi cu finanţatorii internaţionali. La ora 7 s-au deschis urnele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri