Rusia a trimis armatei irakiene zece avioane de luptă

Data publicării:
avion

Se duc lupte grele în apropiere de Tikrit, în nordul Irakului. Soldaţii nu au reuşit, încă, să intre în oraş pentru că insurgenţii nu contenesc cu atacurile. Drumurile de acces au fost minate şi militarii irakieni au fost nevoiţi să se retragă de câteva ori.

„Martorii cu care am stat de vorbă în timpul zilei spun că se aud focuri de armă şi coloane de fum se ridică din ceea ce cred ei că este unul dintre fostele palate ale lui Saddam Hussein, la sud de Tikrit. Perspectiva recuperării oraşului Tikrit, unul dintre cele două mari oraşe capturate atât de uşor de rebelii SIIL, acum două săptămâni, provoacă tensiuni”, spune corespondentul BBC.

Armata irakiană a pregătit în detaliu acest atac la Tikrit, cel mai important de la începerea ofensivei insurgenţilor suniţi, pe 9 iunie. Cu toate acestea, înaintarea se face foarte greu. Trupele care luptă la sol sunt susţinute acum de raiduri aeriene. Avioanele Suhoi trimise de Rusia pot face diferenţa în confruntările dintre soldaţi şi rebelii SIIL.

Premierul irakian a mulţumit Rusiei pentru ajutorul acordat şi a criticat Statele Unite că întârzie onorarea unor contracte prin care Irakul a cumpărat de la americani avioane F-16. Autorităţile de la Bagdad vor achita Moscovei peste 500 de milioane de dolari pentru 12 avioane de luptă Suhoi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri