Rusia anunță că l-a ucis pe purtătorul de cuvânt al ISIS

Data publicării:
phpThumb_generated_thumbnailjpg

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri că unul dintre cei mai importanți lideri ai grupării Stat Islamic, Abu Muhammad al-Adnani, a fost ucis marți în lovituri aeriene lansate de aviația rusă în Siria, relatează Reuters și Agerpres.

phpThumb_generated_thumbnailjpg

Ministerul a precizat că Adnani a fost unul dintre cei 40 de rebeli uciși în loviturile aeriene lansate în regiunea siriană Maaratat-Umm Khaush, în provincia Alep.

Marți, un oficial american din domeniul apărării a declarat pentru Reuters că Abu Muhammad al-Adnani a fost vizat de o lovitură a coaliției internaționale condusă de SUA.

Organizația teroristă Stat Islamic a anunțat marți decesul purtătorului său de cuvânt, Abu Muhammad al-Adnani, în provincia Alep din nordul Siriei.

Liderul jihadist — considerat de serviciile occidentale de informații ca "ministrul atentatelor" comise de jihadiști — s-a făcut remarcat îndemnându-i pe simpatizanții SI să treacă la acțiune în țara lor de origine folosind orice armă disponibilă (cuțit, piatră sau mașină) împotriva cetățenilor țărilor membre ale coaliției antijihadiste.

Coaliția condusă de Statele Unite încearcă în prezent să destructureze organizația extremistă prin eliminarea liderilor acesteia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri