Rusia cere explicații SUA după misterioasa moarte la Washington a unui fost consilier al lui Putin

Data publicării:
Putin Lesin 1

Decesul fostului oficial rus a survenit pe 5 noiembrie și a fost provocat, potrivit poliției americane, de lovituri puternice în zona capului, a gâtului, pieptului și extremităților. Inițial s-a crezut că Lesin (foto, în stânga), decedat la vârsta de 57 de ani, a suferit un atac de cord.

Și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova așteaptă „explicații detaliate” din partea autorităților americane. Însă acestea din urmă consideră că este prematur să avanseze concluzii asupra acestui caz.

Presa americană speculează acum asupra posibilității ca Mihail Lesin să fi fost asasinat pentru că ar fi fost dispus să colaboreze cu serviciile americane împotriva fostului său șef, președintele Vladimir Putin.

Ministru al presei între anii 1999 și 2004, iar apoi consilier al lui Putin până în 2009, Lesin este considerat unul dintre creatorii actualei mașini de propagandă a Kremlinului. El a condus puternicul holding Gazprom-Media între anii 2013 și 2015 și este unul dintre inițiatorii postului de televiziune Russia Today.

În anul 2000, la puțin timp după venirea lui Putin la Kremlin, s-a remarcat prin implicarea în acțiunile împotriva postului de televiziune NTV, al cărui patron era atunci oligarhul Vladimir Gusinski.

Mihail Lesin a mai condus și agenția de știri RIA Novosti, iar înaintea ascensiunii lui Vladimir Putin a condus în anul 1996 campania în urma căreia Boris Elțîn a fost reales președinte, într-o perioadă în care, conform tuturor sondajelor, comuniștii erau favoriți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri