Rusia, iritată de ideea unei flote NATO la Marea Neagră. Reacția României

Data publicării:
serghei lavrov GettyImages-461902534
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe. Foto: GettyImages

 

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavorv / FOTO: Gulliver/GettyImages

Romania va începe demersurile pentru înființarea unei flote NATO în Marea Neagră, a anunțat recent, ministrul Apărării, Mihnea Motoc. „Scopul va fi unul de aparare și descurajare. E vorba de un complement firesc al unei prezente terestre aliate, pe care o concepem ca parte a posturii de apărare și descurajare, ce va fi discutată și la summitul NATO, sperăm noi”, a adăugat Mihnea Motoc.

„Separat de găzduirea unor elemente ale scutului antirachetă de la Deveselu, acesta este un efort în vederea extinderii activității militare regionale în imediata proximitate a granițelor Rusiei. Acest lucru subminează grav securitatea și stabilitatea în această parte a continentului și forțează Rusia să răspundă pentru a-și menține securitatea”, a reacționat Maria Zaharova.

Reacția Ministerului Afacerilor Externe de la București a venit astăzi. „Sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu şi iniţiativa unei Grupări Navale la Marea Neagră au un caracter strict defensiv, respectă pe deplin dreptul internaţional şi nu sunt îndreptate împotriva Federaţiei Ruse”, se arată într-un comunicat al MAE.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri