Rusia şi Iran, alianţă contra terorismului

Data publicării:
putin

Statul Major al Armatei franceze a anunţat pe Twitter că două obiective ale teroriştilor au fost distruse. De asemenea, Rusia şi Iranul vor extinde cooperarea în domeniul securităţii, a anunţat preşedintele iranian după întâlnirea cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Aflat în vizită oficială în Iran, prima în opt ani, Vladimir Putin a anunţat că Moscova şi Teheranul vor lupta împreună împotriva terorismului.

Vom continua cooperarea în lupta cu terorismul. De asemenea, vom lua acţiunile politice potrivite pentru soluţionarea problemelor Siriei,” declarăVladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Spre deosebire de cei care doar vorbesc că luptă cu terorismul dar fac doar operaţiuni de imagine, ţările noastre au arătat practic că sunt serioase în combaterea terorismului,” spune Hassan Rouhani, preşedintele Iranului.

Acţiunile Rusiei din Siria sunt criticare dur de minoritatea turkmenă din Siria, care spune că a fost ţinta atacurilor armatei siriene. Turcia vrea să ridice această problemă la ONU, în condiţiile în care 1.700 de oameni au fugit din casele lor.

Am fost confruntaţi cu o ofensivă terestră, cu raiduri aeriene şi bombardamente intense cu arme grele în ultimele 10 zile. Aceste atacuri sunt făcute de Assad, care este susţinut de Rusia şi Iran,” declară Alpaslan Celik, comandant-adjunct al Diviziei a 2-a a Forţelor Turkmene din Siria.

Consiliul Naţional Sirian, o grupare a opoziţiei moderate, susţine că 550 de civili au fost ucişi în bombardamentele efectuate de Rusia, fiind distruse 3 şcoli şi 14 spitale. În schimb, doar 6% din bombele ruseşti au lovit ţinte ISIS.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri