Rusia suspendă regimul fără vize cu Turcia de la 1 ianuarie 2016

Data publicării:
GettyImages Vladimir Putin Recep Erdogan summit g20

Foto: Gulliver/Getty Images

Conducerea Federației Ruse a luat decizia de a suspenda regimul fără vize care funcționează între Rusia și Turcia. Această decizie va intra în vigoare la de la 1 ianuarie”, a spus Lavrov.

Înainte de consultările cu Muallem, șeful diplomației ruse a declarat că Ankara „a depășit limitele admisibilului și acest lucru ar putea duce Turcia într-o situație complicată”.

Tensiunile au continuat să se adâncească între Rusia și Turcia, după incidentul de marți, când un bombardier rus Su-24 a fost doborât de aviația turcă pe motiv că a încălcat spațiul aerian al Turciei. Moscova susține contrariul și afirmă că aparatul său nu a părăsit spațiul aerian al Siriei, unde era angajat în campania de lovituri aeriene împotriva pozițiilor grupărilor islamiste.

Imediat după incident, MAE rus le-a „recomandat” rușilor să evite în viitorul apropiat călătoriile în Turcia, iar la scurt timp agenția federală pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu să retragă de la vânzare pachetele turistice în această țară. Joi, MAE rus le-a cerut rușilor aflați pe teritoriul Turciei să revină în țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri