Rusia va construi o baza militară lângă granița cu Ucraina

Data publicării:
soldati rusi mil ru 18 07

Baza se va afla la numai 25 de kilometri de frontiera cu statul vecin Rusiei, nu departe de Soloti, un oraş legat de Moscova, dar şi de regiunea separatistă Lugansk printr-o cale ferată. De aici şi temerea că Rusia îi poate susţine şi înarma mult mai uşor pe separatişti.

Baza va putea adăposti până la 2.000 de locuri și urmează să fie terminată în primăvara anului viitor.

Potrivit unui apel la oferte de contracte, publicat pe site-ul de internet al guvernului rus zakupki.gov.ru, baza se va întinde pe o suprafață de 300 hectare., relatează Le Figaro citat de Agerpres. În această săptămână, lucrătorii au început să ridice un gard într-un câmp situat în apropiere de Soloti pentru a delimita terenul. Un reporter de la Reuters care s-a arătat interesat de activitate a fost somat să se îndepărteze, fiind suspectat că ar putea fi „spion ucrainean”. Mai multe dispozitive de construcții și o macara erau vizibile.

Se construiește un adevărat oraș”, a declarat un localnic, Aleksandr Pancenko, a cărui casă se află în apropierea viitoarei baze.

Întrebat la Soloti, un bărbat care s-a prezentat drept reprezentant al Agenției federale pentru construcții speciale, ce are ca obiect de activitate instalații militare, a refuzat să vorbească despre lucrări, invocând secretul de apărare.

Potrivit unui document publicat pe site-ul guvernamental, viitoarea bază va servi pentru antrenamentul militarilor din artilerie, artileria antiaeriană și trupele blindate. Ea va cuprinde un centru de comandă și unul de comunicații, o cantină cu 2.000 de locuri, un complex sportiv cu piscină și terenuri de tenis, precum și o parte rezidențială cu peste o mie de apartamente.

Prima etapă a lucrărilor ar urma să fie finalizată în 29 aprilie 2016, precizează documentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri