ȘANSĂ. Mărturia unei femei care a ratat cursa avionului prăbușit în Ucraina

Data publicării:
Pasager ratare cursa

Diferenţa de preţ dintre cursa plecată ieri de la Amsterdam şi o alta, pe aceeaşi rută, peste câteva zile, este de 300 de euro, ceea ce i-a salvat viaţa unui sportiv. 

În ultimul moment, am ales un zbor care pleca duminică, deoarece era cu 300 de euro mai ieftin. Mai era un singur loc liber, l-am rezervat imediar”, a povestit el pentru presa olandeză. „Dorinţa de a face economii mi-a salvat viaţa”, a adăugat tânărul. 

Un bărbat a renunţat să se îmbarce după ce a aflat că are rezervare în alt avion decât cel cu care urmau să ajungă la Kuala Lumpur soţia şi bebeluşul său de 3 luni.  

Când a aflat că nu se va afla în acelaşi avion împreună cu soţia sa, Nour Azaani, şi copilul în vârstă de trei luni, Barry Sim s-a adresat agenţiei unde rezervase biletele.

„Călătoresc, de regulă, cu Malaysia Airlines şi i-am solicitat agentului să îmi rezerve biletul la acelaşi zbor, împreună cu familia”, a relatat Barry, citat de cotidianul Algemeen Dagblad.

Avionul era însă plin, iar Barry nu a mai reuşit să găsească un bilet pentru zborul care a plecat joi după-amiază de la Amsterdam, astfel că a decis să transfere biletele soţiei şi fiicei la zborul de joi seară.

„Nu doream să călătorim separat”, a mai povestit el. Barry s-a declarat „uşurat” şi „binecuvântat” şi a spus că gândurile sale se îndreaptă spre familiile numeroaselor victime ale tragediei.

Iar o femeie şi copilul său au ajuns prea târziu la aeroport. 

„Sunt cutremurată, nici nu ştiu ce să fac, mă simt rău fizic. Am plecat cu un taxi de la hotelul Hilton din Haga către aeroport şi am plâns. Simt că mi s-a dat o a doua şansă şi sper să ajung acasă în siguranţă şi că îmi voi vedea familia din nou”, a declarat femeia.

Pentru amatorii de speculații, a mai atras atenţia o coincidență - aeronava a făcut primul său zbor în urmă cu fix 17 ani, pe 17 iulie 1997, iar cursa avea numele de cod MH17.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri