Sarcină de serviciu a hackerilor ruși: să urmărească „House of Cards”

Data publicării:
house of cards imdb
FOTO: IMDB

Hackerii ruşi urmăresc cu sufletul la gură renumita dramă politică „House of Cards”. Subiectul, corupţia de la vârful politicii din Statele Unite, este nu doar palpitant pentru ei, ci devenise sarcină de serviciu pentru a învăţa cum să influenţeze campania electorală de peste Ocean.

Sunt doar câteva replici din popularul serial american prin care scenariştii îşi propun să ne introducă în atmosfera de la Washintgton, capitala cele mai puternice democraţii a lumii. Un scenariu care s-a întors împotriva americanilor: ruşii l-au transformat în manual de studiu pentru a învăţa cum pot influenţa campania electorală şi chiar politica din Statele Unite.

„Este aceeaşi fabrică de troli de la Sankt Petersburg care este suspectată că ar fi postat acele reclame pe Facebook. Dar elementul „House of Cards" este o noutate”, spune Michael Isikoff - jurnalist de investigaţii Yahoo News.

Totul a ieşit la iveală într-un interviu pe care l-a dat pentru presa rusă un internaut al cărui scop este să învrăjbească oamenii. El povesteşte că aveau obligaţia să studieze serialul „House of Cards" pentru a învăţa cum să posteze mesaje ca un american. Scopul era clar: să creeze controverse în jurul administraţiei Obama şi să o „demonizeze" pe Hillary Clinton prin exagerarea scandalurilor din trecut.

„Maksim povesteşte că fiecare virgulă trebuia să fie verificată de şefii lui pentru a se asigura că este pusă la locul ei, să dea astfel impresia că mesajul este postat de un american”, spune Michael Isikoff - jurnalist de investigaţii Yahoo News.

La fel de atenţi sunt însă şi scenariştii americani la politica rusă. Aşa se face că Vladimir Putin a fost invocat de mai multe ori în cele cinci sezoane ale serialului House of Cards. Moscova a dat asigurări că liderul de la Kremlin nu are timp să urmărească producţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri