Sărutul din Times Square, reconstituit după 70 de ani

Data publicării:
times square sarut-GettyImages-483992626-15082015

Îmbrăcaţi în costume de marinar şi asistente ori purtând măcar bonete albe, zeci de cupluri s-au sărutat în mijlocul pieţei Times Square din New York, pentru a reconstitui scena de acum 70 de ani. Invitaţii de onoare ai evenimentului au fost Ray și Ellie Williams, care şi-au unit destinele în august 1945.

„Ne-am întâlnit în mai 1945. În iunie eram logodiţi şi în august căsătoriţi. S-a întâmplat rapid. Dar, pe timp de război trebuie să faci rapid lucrurile, pentru că nu ştii ce îţi rezervă viitorul”, a declarat Ray Williams, veteran de război.

Sute de turişti şi localnici au fost martori la eveniment şi s-au declarat încântaţi de iniţiativă.

„Am crescut într-o familie de militari şi sfârşitul războiului este întotdeauna un lucru minunat. Efortul pentru pace şi iubire, în locul luptelor, este minunat”, spune un tânăr.

În Italia, nu simţim astfel de lucruri măreţe. Să ascultăm imnul, pe oameni vorbind, să-i vedem pe oamenii de peste 70 de ani sărutându-se a fost foarte emoţionant”, mărturisește un turist italian.

Sărutul de la care a pornit reconstituirea a avut loc la 14 august 1945, după ce anunţul privind capitularea Japoniei a fost făcut public. Atunci, un marinar a sărutat o asistentă pe care nu o cunoştea, iar fotografia care a surprins momentul a făcut în scurt timp înconjurul lumii. Identitatea protagoniştilor momentului nu a fost stabilită niciodată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri