Scandal al dezinfectanţilor în Coreea de Sud

Data publicării:
coreea

Dezinfectantul ce ar fi trebuit să elimine complet bacteriile şi virusurile nu era eficient. S-a aflat asta abia după ce 100 de persoane, printre care şi copii, au murit. Autorităţile au stabilit că peste 500 de oameni au rămas cu sechele grave din cauza produsului care nu-şi făcea treaba. Printre ei, şi un băiat de 13 ani, care acum e nevoit să folosească în permanenţă un tub de oxigen pentru a putea respira. Substanţa era folosită pentru curăţarea umidificatoarelor de aer şi pentru sterilizarea echipamentelor din spitale, dar şi pentru îmbunătăţirea calităţii aerului din încăperi. În realitate, produsul nu ucidea microbii.

Rudele victimelor au protestat în repetate rânduri faţă de produsele acestei firme.

Nu doar cetăţenii britanici, dar oamenii din întreaga lume ar trebui să ştie că acest dezastru a fost provocat de Reckitt Benckiser, o companie multinaţională,” spune Kim Deok-Jong, tatăl unui copil mort în 2009.

Compania britanică şi-a admis vina, iar la conferinţa de presă la care reprezentantul firmei şi-a cerut scuze au participat şi rudele victimelor acestui produs.

Oxy RB (Reckitt Benckiser) acceptă responsabilitatea pentru rolul pe care produsul Oxy HS (dezinfectantul umidificat) l-a jucat în amânarea acordării unui remediu adecvat,” declară Ata Safdar, preşedinte al Reckitt Benckiser Coreea de Sud.

Potrivit datelor oficiale, dezinfectantul aflat în mijlocul scandalului ar fi folosit de peste 8 milioane de sud-coreeni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri