SCANDAL ÎN CIA. David Petraeus ar putea fi audiat în Senat

Data publicării:
directorul 20cia 20david 20petraeus 20afp-33166

Jurnaliştii de peste Ocean relatează că plecarea generalului David Petraeus de la conducerea Central Intelligence Agency (CIA) este legată de atacul de la Benghazi, din 11 septembrie, în timpul căruia şi-a pierdut viaţa ambasadorul american în Libia. Atacul viza de fapt eliberarea unor prizonieri aflaţi într-o închisoare secretă.

Directorul CIA David Petraeus a demisionat vineri, 9 noiembrie, invocând că a avut o relație extraconjugală. Într-o scrisoare, Petraeus a spus că și-a prezentat demisia președintelui Barack Obama și că „a dat dovadă de un mod de a gândi deficitar”.

Senatorii americani urmează să audieze oficiali ai CIA şi FBI în legătură cu cazul David Petraeus. Senatorul democrat Dianne Feinstein, preşedintele Comisiei de informaţii, a declarat că demisia lui David Petraeus a fost o mare lovitură, inclusiv pentru Adminstraţia Obama.

„Când îţi dai seama de complicaţiile colaterale, fapt pe care nu le-am realizat în momentul în care am vorbit cu el, poţi spune că a luat decizia corectă. Cred că preşedintele nu a avut altă variantă decât să-i accepte demisia”, a declarat senatorul american Dianne Feinstein.

Adevărata miză ar consta în existenţa unei închisori secrete a CIA la Benghazi, scrie presa americană. Dezvăluirea, aparent involuntară, îi aparţine Paulei Broadwell, presupusa amantă a lui David Petraeus, de la care părea să fi pornit scandalul săptămâna trecută.

„În anexa CIA erau de fapt prizonieri câţiva membri ai miliţiilor libiene şi ei (militarii) cred că atacul asupra consulatului a fost de fapt pentru recuperarea acestor prizonieri”, a spus și Paula Broadwell, biografa lui David Petraeus.

În ianuarie 2009, imediat după preluarea mandatului de preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama a ordonat închiderea tuturor închisorilor secrete din afara Americii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri