Scandal Ungaria-SUA. Viktor Orban a ameninţat-o pe şefa fiscului ungar cu demiterea

Data publicării:
viktor orban RESIZE-AFP Mediafax Foto-STR

Ameninţarea premierului Viktor Orban la adresa şefei Agenţiei Naţionale de Taxe şi Impozite din ţara vecină vine după ce şeful executivului ungar i-a cerut săptămâna trecută să-l dea în judecată pe Andre Goodfriend pentru defăimare. Nu numai atât, dar Viktor Orban l-a acuzat pe însărcinatul american cu afaceri de la Budapesta că se ascunde în spatele imunităţii diplomatice când ar trebui să dea seama în faţa justiţiei ungare pentru acuzaţiile de corupţie aduse mai multor oficiali ungari.

„În Ungaria, dacă se dovedeşte că cineva a fost implicat într-un fapt de corupţie, nu înlocuim acea persoană, ci o trimitem la închisoare”, a spus Viktor Orban.

Declaraţia vine după ce tensiunile au crescut tot mai mult între Budapesta şi Washington în ultimele luni. Autorităţile americane au impus o interdicţie de călătorie pentru 10 funcţionari publici, membri ai guvernului de la Budapesta şi oameni de afaceri apropiaţi partidului de guvernământ. Potrivit însărcinatului cu afaceri american este vorba de persoane care ar fi adus atingere intereselor americane. Nu numai atât, dar Viktor Orban însuşi a fost acuzat de tendinţe fasciste.

Nu am nimic împotriva numirilor politice. Înţeleg cum se joacă jocul, dar iată o naţiune pe punctul de a-şi ceda suveranitatea către un dictator neo-fascist care stă în pat cu Vladimir Putin. Şi SUA e pe cale să trimită acolo ca ambasador producătorul filmului "The Bold and The Beautiful". Le cer colegilor mei să pună capăt acestei absurdităţi”, a spus senatorul John McCain.

Demisia oficialului ungar a fost cerută în stradă în urmă cu câteva zile când mii de oameni au protestat faţă de corupţia din guvernul condus de Viktor Orban. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri