Scandalul rasial din Ferguson continuă: Un bărbat a fost împușcat, iar cadavrul său a fost găsit incendiat

Data publicării:
459549070-1

Barack Obama a declarat că înţelege frustrarea oamenilor, dar a sublininiat că nu violenţa este soluţia. Liderul de la Casa Albă i-a cerut procurorului general să organizeze o serie de întâlniri la care să participe lideri politici, religioşi şi ai forţelor de ordine de la nivel local pentru a discuta cu oamenii despre tensiunile rasiale.

„Nu accept distrugerea propriei comunităţi. Majorităţii covârşitoare a celor care se simt frustraţi şi îndureraţi deoarece au sentimentul că, poate, unele comunităţi nu sunt tratate drept sau că unii indivizi nu sunt consideraţi la fel de respectabili ca alţii, îi spun că înţeleg asta şi vreau să lucrez şi să merg înainte alături de ea”, a spus Barack Obama, preşedintele SUA.

Darren Wilson consideră că viaţa sa a fost pusă în pericol

Într-un interviu pentru postul american ABC, poliţistul Darren Wilson a povestit incidentele care au dus la moartea tănărului de culoare la Ferguson.

- El a dat primul pumn?

- Da, el a dat primul şi m-a lovit în partea stângă a feţei.

- Îmi scot pistolul, îl îndrept înspre el şi îi spun să se dea înapoi sau îl împuşc. Răspunsul său: A pus mâna pe pistol şi a spus "eşti prea fricos ca să mă împuşti". În timp ce făcea asta, simţeam cum mâna lui venea peste mâna mea şi că încerca să mă împuşte cu propriul pistol. Atunci am apăsat pe trăgaci pentru prima oară.

- După ce a ajuns supraveghetorul meu acolo, i-am spus ce s-a întâmplat.

- Ce i-ai spus?

- I-am spus că a trebuit să împuşc pe cineva. M-a întrebat de ce. I-am spus pentru că a vrut să-mi ia pistolul, că m-a atacat şi că putea să mă omoare.

- Eşti absolut convins că dacă Michael Brown ar fi fost alb, totul s-ar fi întâmplat în exact acelaşi fel?

- Da.

- Nicio îndoială?

- Nicio îndoială.

Protestele au continuat în Statele Unite faţă de decizia tribunalului de a nu-l acuza pe poliţistul Darren Wilson pentru moartea lui Michael Brown. Mii de oameni au mărşăluit paşnic pe străzile din Atlanta, New Orleans, Seattle şi alte oraşe americane pentru a cere drepturi egale în faţa justiţiei pentru albi şi negri. La Ferguson, 61 de oameni au fost arestaţi după protestele de ieri, în urma cărora peste 10 case şi numeroase maşini au fost incendiate. 

Citiți și:
Haos în orașul american Ferguson: protestatarii incendiază mașini și jefuiesc magazine. 29 de persoane au fost reținute
Revolta din orașul american Ferguson în imagini

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri