Scotland Yard cere probe ADN de la Vitalie Proca

Data publicării:
30032013-2013-03-31-22h23m59s250
 

Victima atacului pentru comiterea căruia este suspectat Vitalue Proca se numeşte Gherman Gorbunţov, iar agresiunea a fost surprinsă pe camerele de supraveghere din capitala britanică.

Scotland Yard i-a cerut poliţiei ruse mostre ADN ale lui Proca, pentru a le confrunta cu urmele descoperite la locul atentatului din Londra. Probele ADN colectate acolo nu se potrivesc cu nimic din baza de date a Scotland Yard.

În România, autorităţile au solicitat deja extrădarea lui Vitalie Proca pentru atentatul din Vitan, atac al cărei ţintă a fost controversatul om de afaceri Puiu Mironescu. Procedura durează, în general, câteva luni de zile.

La începutul lunii februarie, imagini cu autorul atacului din Vitan, în care se arată implicarea sa într-un atac armat la Londra, comis în urmă cu un an, au fost date publicităţii. În imagini se vede cum Proca, 33 de ani, se apropie de ușa blocului în care locuia un bancher rus. Îl așteaptă să intre, scoate pistolul și trage șase gloanțe. Totul se întâmplă în câteva secunde. Este posibil să fie tot un pistol de calibrul 99 milimetri, ca în cazul atacului din Vitan.

Vitalie Proca a fost prins, în 6 februarie, la Moscova cu sprijinul poliţiilor din Rusia, Italia, Republica Moldova şi al Scotland Yard, el fiind căutat atât pentru împuşcarea unui tânăr, cu un Kalaşnikov, în cartierul Vitan din Bucureşti, cât şi pentru o faptă similară pe care ar fi comis-o în primăvara anului trecut, pe teritoriul Marii Britanii, a precizat şeful Poliţiei Române.

Între atentatul cu un dispozitiv exploziv din Piatra Neamț și acela din cartierul Vitan, în care este inculpat Vitalie Proca, ar exista o legătură, suspectează procurorii. Frații Mararu au fost reținuți la mijlocul lunii februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri