Șeful biroului CIA din Berlin, expulzat în urma unui scandal de spionaj

Data publicării:
cia fb

Totul, după ce, în mai puţin de o săptămână, autorităţile germane au descoperit două posibile cazuri în care agenţi germani ar fi spionat în favoarea agenţiilor de informaţii americane, printre care CIA.

Noile acuzaţii de spionaj vin să agite şi mai mult spiritele între Germania şi Statele Unite după ce, în toamna anului trecut, relaţiile diplomatice dintre cele două state au fost serios zdruncinate după ce s-a aflat că telefonul Angelei Mekel a fost spionat de Agenţia americană pentru Securitate. 

„Procurorul General anchetează încă acest caz. Dacă este adevărat, trebuie să spun că din punctul meu de vedere spionarea aliaţilor este o risipă de energie, în final”, a fost reacția Cancelarului german Angela Merkel.  

Expertul în securitate Hari Bucur Marcu a explicat la Digi24 că, din moment ce acest incident a fost făcut public, autoritățile „au fost obligate să facă și pasul următor, să ia anumite măsuri pe care și opinia publică le așteaptă”,

El a arătat că, de obicei, astfel de informații rămân secrete.

„Când o agenție de contrainformații descoperă un trădător nu iese repede în presă să anunțe. Din contră, încearcă să folosească faptul că l-a descoperit sub o formă sau alta. Când e public, deja e o problemă diplomatică și ea ascunde nemulțumiri de altă natură decât cele de spionaj și contraspionaj propriu-zis”, a declarat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri