Șeful Marinei ucrainene, capturat la Sevastopol

Data publicării:
soldati steag rus

Actualizare 13.08. Ministrul Apărării și adjunctul premierului interimar din Ucraina sunt în drum spre Crimeea, dar au fost anunțați că nu vor fi lăsați să intre în peninsulă.

Autoritățile de la Kiev au anunțat că nu vor retrage soldații ruși din Crimeea.

________________

Actualizare 12.46. Șeful Marinei ucrainene a fost capturat la Sevastopol. Informația, difuzată de AFP, vine de la milițiile proruse.

Istoricul Cosmin Popa a declarat la Digi 24 că este un act de presiune din partea Rusiei, iar astfel de acte vor continua, deoarece Moscova „se află într-un impas de natură legală”.

Pe de o parte, spune că a anexat Crimeea ca umare a voinței populare exprimate prin intermediul unui referendum, organizat în umbra terorii, bienînțeles, iar pe de altă parte, pentru a reglementa statutul acestor trupe ucrainiene are nevoie de un instrument la care nu vrea sa apeleze, pentru că nu recunoaște autoritățile de la kiev. Acesta ar fi negocierile bilaterale cu privire la viitorul statut al trupelor ucrainene din peninsulă”, a spus Cosmin Popa.

_________________________

Actualizare 12.20. Militarii ucraineni părăsesc sediul marinei din Sevastopol, după ce acesta a fost ocupat de miliţiile proruse, potrivit AFP, citat de Mediafax.

___________________

Actualizare 11.40. Curtea Constituţională rusă a validat astăzi în unanimitate tratatul privind alipirea Crimeei la Rusia, semnat cu o zi înainte de preşedintele Vladimir Putin.

Curtea Constituţională a confirmat că tratatul este conform Constituţiei ruse”, a declarat preşedintele instanţei, Valeri Zorkin, citat de Mediafax.

Decizia a fost luată în unanimitate”, a adăugat el.

___________________

Sunt aproximativ 200, unii cu cagule. Nu sunt înarmaţi şi nu a fost tras niciun foc de armă de partea noastră. Ofiţerii s-au baricadat în interiorul clădirii”, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit Mediafax.

Militarii ucraineni s-au retras în interiorul bazei și au rămas baricadați acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri