Sfaturile lui Barack Obama pentru liderii europeni

Data publicării:
obama FB

Barack Obama rămâne ferm în legătură cu penalizarea Rusiei pentru implicarea în criza din Ucraina, în ciuda declaraţiilor agresive venite în ultima perioadă de la Moscova. Preşedintele american crede că sancţiunile economice usturătoare trebuie păstrate până la soluţionarea conflictului, asta deşi Vladimir Putin a afirmat că măsurile nu sunt eficiente.

Barack Obama: „În privinţa Rusiei, Matteo şi cu mine am fost de acord că este necesară implementarea acordului de la Minsk. Cred cu tărie: Consiliul European trebuie să continue sancţiunile aflate în vigoare până când vedem o implementare completă a acordului de la Minsk”.

Barack Obama le-a dat sfaturi liderilor europeni despre cum să impulsioneze economia continentului, în condiţiile în care Statele Unite au reuşit să-şi revină după criza economică, să aibă creştere economică, să creeze locuri de muncă şi să scadă deficitele. Barack Obama spune că ţările europene trebuie să facă reforme structurale, să permită accesul tinerilor mai uşor pe piaţa muncii şi să stimuleze mediul de afaceri. Astfel de măsuri sunt valabile şi în cazul Greciei.

Barack Obama: „Grecia trebuie să iniţieze reforme. Trebuie să colecteze taxe, trebuie să reducă birocraţia. Trebuie să aibă o piaţă a muncii mai flexibilă”.

Matteo Renzi, premierul Italiei: „Există o înţelegere-cadru cu instituţiile europene, ce este foarte importantă. Grecia, guvernul grec trebuie să o respecte”.

Cât priveşte o altă problemă globală, terorismul, Barack Obama a subliniat faptul că Libia este o zonă care provoacă mare îngrijorare, deoarece instabilitatea internă poate fi exploatată de grupări precum Statul Islamic. Preşedintele american a vorbit despre nevoia unui acord politic între toate părţile implicate în criza libiană, dar a respins necesitatea unei intervenţii militare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri