Singura insulă din lume interzisă femeilor a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

Data publicării:
insula okinoshima
Foto: Shutterstock/Copyright: maso11

Insula japoneză Okinoshima, un sit religios în care accesul femeilor a fost interzis, a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO, relatează BBC News.

insula okinoshima
Foto: Shutterstock/Copyright: maso11

Pe insula Okinoshima se află celebrul altar Okitsu, construit în secolul al 17-lea. Aici, oamenii se rugau pentru ca marinarii să se întoarcă acasă teferi de pe mare. Bărbații care pun piciorul pe această insulă trebuie să se dezbrace înainte și să treacă printr-un ritual de purificare. Iar la plecare, aceștia nu au voie să ia suveniruri de pe insulă sau să dezvăluie detalii despre vizita lor aici.

Cu mult timp înainte de construirea altarului Okitsu, insula era locul unde aveau loc ritualuri prin care se binecuvântau navele prin care se făcea schimbul de bunuri cu China sau Coreea de Sud.

Mii de artefacte au fost descoperite pe această insulă, unele dintre ele de mare valoare, precum inele de aur aduse din Peninsula Coreeană.

Insula este acum vizitată de turiști într-o singură zi din an: 27 mai, iar ritualurile străvechi încă mai sunt respectate. Numărul maxim de vizitatori este de 200, însă accesul femeilor este în continuare interzis pe insulă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri