Singurul deputat rus care s-a opus anexării Peninsulei Crimeea, lăsat fără imunitate şi acuzat de luare de mită

Data publicării:
Ilia Ponomariov

Deputatul care l-a sfidat pe preşedintele Vladimir Putin este acuzat de spălare de bani şi luare de mită printr-o fundaţie a statului rus, pe care a condus-o. Votul Dumei pentru ridicarea imunităţii a fost aproape unanim pentru că un singur deputat s-a opus acestei decizii. Acum, pe numele deputatului poate fi deschis un proces.

“În perioada anchetei am adunat suficiente probe care să demonstreze activităţile ilegale ale lui Ilia Ponomariov, de spălare de bani, prevăzute de Codul Penal al Rusiei”, a declarat Alexander Buksman, prim procuror al Rusiei.

Însă deputatul disident a plecat încă din iunie anul trecut în Statele Unite, de teamă că apropiaţii preşedintelui rus vor găsi un motiv prin care să nu-l mai lase să părăsească Rusia. El se declară nevinovat şi spune că a folosit legal banii fundaţiei statului şi că întreg procesul împotriva sa este motivat politic.

„Timp de un an şi jumătate mi-am îndeplinit contractul. Am fost nevoit să călătoresc în multe ţări, timp în care mi-am îndeplinit responsabilităţile din Dumă”, a spus Ilia Ponomariov.

Rebelul din Duma de Stat a fost acuzat de colegii săi că a pătat imaginea ţării. Mai mult, liderul ultranaţionalist Vladimir Jirinovski a spus că Ilia Ponomariov şi-a sfidat colegii pentru că venea la muncă îmbrăcat în bluejeans şi pulover.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri