Situaţie critică în Nepal, la opt luni după seism

Data publicării:
Cutremur in Nepal - Guliver GettyImages 2

În satul Philim, aflat la doar 25 de kilometri de epicentrul seismului din aprilie, aproape toate clădirile au fost avariate sau distruse. Şi acum, mai toţi locuitorii stau în corturi, mâncarea este insuficientă şi mare parte din provizii sunt aduse cu elicopterul. Dar odată cu venirea iernii, zborurile riscă să se oprească.

Mukti Adhikari, directorul şcolii din Philim: „Copiii nu au haine adecvate şi nici un loc potrivit unde să doarmă. Cum să avem grijă de ei. Mi-e teamă că mulţi dintre ei o să moară din cauza iernii şi frigului.

Comunitatea internaţională a donat peste 4 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Nepalului, dar guvernul n-a creat o agenţie care să administreze şi să distribuie banili. Experţii spun că principalele partide se ceartă asupra controlului instituţiei. Până acum, fiecare sinistrat a primit doar 150 de dolari, dar guvernul promite încă 2000 când instituţia va funcţiona.

Mukti Adhikari, directorul şcolii din Philim: „Nu ştiu ce planuri are guvernul, dar le ia prea mult. Nu putem să-i aşteptăm.”

Aproape 8900 de oameni şi-au pierdut viaţa în cutremurul care a lovit Nepalul la 25 aprilie 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri