Slovenia a redeschis graniţa cu Croaţia. Refugiaţii sunt preluaţi de la frontieră de autobuze

Data publicării:
GettyImages-488901236

Au fost din nou tensiuni la graniţa dintre Croaţia şi Slovenia, unde zeci de refugiaţi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine. Nu s-a ajuns, însă, la violenţe ca cele din noaptea precedentă, iar anunţul autorităţilor că oamenii îşi vor putea continua drumul a mai calmat spiritele.

Miro Cerar, premierul Sloveniei: „Dacă presiunea pusă de refugiaţi devine prea mare, vom lua în considerare rute posibile, aşa-numitele coridoare, alături de toate ţările implicate în această chestiune. Ar fi în spiritul înţelegerilor europene”.

Slovenia este o ţintă importantă pentru refugiaţi fiindcă face parte din Spaţiul Schengen, ceea ce înseamnă că aceşti oameni îşi pot continua mult mai uşor drumul către Occident.

Cu o noapte înainte, 500 de refugiaţi au încercat să forţeze graniţa, dar au fost opriţi de poliţişti, care au folosit gaze lacrimogene şi scuturi de plastic ca să disperseze mulţimea.

Oficialii de la Ljubljana au spus că vor respecta regulile europene şi că vor primi cereri de azil, dar au declarat că imigranţii ilegali vor fi întorşi din drum.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri