Slujbele de Crăciun în jurul globului

Data publicării:
GettyImages-460818962

Sute de oameni au participat la slujba de Crăciun la Biserica Naşterii Domnului din Betleem, un lăcaş de cult vechi de 1500 de ani, construit pe locul unde se crede că s-a născut Iisus. Ceremonia a fost condusă patriarhul latin al Ierusalimului. Mesajul de Crăciun nu a putut trece cu vederea tragediile care se întâmplă în Orientul Mijlociu.

„Putem spune că ne-am pierdut umanitatea şi valorile spirituale. A fi religios a devenit un pretext ca să fie comise crime în numele lui Dumnezeu”, spune Patriargul latin al Ierusalimului

În piaţa din faţa Bisericii, s-au strâns mii de turişti care au venit să celebreze Crăciunul în locul unde s-a născut Iisus. Bradul uriaş, luminile şi concertele de colinde au întregit atmosfera de sărbătoare.

10.000 de oameni au venit la slujba de Crăciun de la Vatican. Suveranul Pontif a avut şi un mesaj pentru credincioşi. El a spus că toţi ar trebui să se lase inspiraţi de simplitatea naşterii lui Iisus.

În mijlocul unei culturi a indiferenţei care nu de puţine ori devine neîndurătoare, stilul nostru de viaţă ar trebui să fie plin de devotament, empatie, compasiune şi milă”, îndeamnă Papa Francisc.

În capitala siriană Damasc, creştinii din oraş, care sunt în jur de 10 la sută din populaţie, au înfruntat riscuri mari ca să celebreze Crăciunul, în condiţiile în care linia frontului era la doar câţiva kilometri. Colindele au răsunat în tot oraşul, o fanfară a cântat melodii de Crăciun în jurul unui brad uriaş, iar străzile au fost decorate cu luminiţe. Nici Moş Crăciun nu a lipsit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri